Nature First en Dag van de Aarde

Non è ancora stato detto che Nature First è stato scelto per la Giornata della Terra (Dag van de Aarde) nel 2019. Il nome della natura si trova sopra il nome della luce della foto nella lunghezza del giorno in cui ci sono molte cose da fare per un pianeta e l'inizio duurzaamheid. 

Dat è in Nederland niet anders. Ons terra è compatto en dichtbevolkt. Er zijn weinig plekken met oorspronkelijke natuur. Maar onze natuur, ons landschap en onze dierenwereld is erg kwetsbaar. Ciò che ha motivato Ron van Gool, Ruud van der Bliek e Madeleine Lenagh degli ambasciatori di Nature First sono stati in natura sul primo posto in cui sono stati.

Svassi © Madeline Lenagh 2022. Tutti i diritti riservati.

– Geef prioriteit aan het welzijn van de natuur boven foto
Natuurfotografie è enormemente popolare in Olanda. Professionele fotografen bieden talloze workshop aan voor landschapsfotografie, macrofotografie, en het fotograferen van dieren en vogel. Deze officine lopen snel vol. Un principe die wij met workshop leders bespreken is om hun deelnemers erop te wijzen chet helemaal niet erg is om een foto you missen als het halen van de shot zou betekenen dat je schade aanricht aan de omgeving of derwerp van de foto.

– Informaer jezelf over de plaatsen en soorten die je fotografeert

Er vaak weinig bekend over de dieren en/of plantensoorten die je fotografeert. Ondoordacht gedrag kan tot schade leiden door het oppakken van amfibieën, door het verstoren van slapende insecten, door het verstoren van broedende vogels, het platlopen van de leefomgeving van boomkikkers, door het lokken van vogels en dieren met voer. Wij bezoeken fotoclubs en leiden discussioni om fotografen bewust te maken van de ethische keuzes die zij maken in het veld.

– Denk na over de mogelijke gevolgen van je acties
Dit è nooit zwart di spirito. Wij benadrukken elke keer dat het belangrijkste principe is om first goed na te denken voordat je handelt. Qual è l'effetto di ciò che doet? La foto è protetta? Hier volgen een paar voorbeelden:

  • Na jaren van campagnes voeren op social media is het ondertussen een ongeschreven wet om geen close-up foto te nemen van broedende vogels en ook niet in de buurt van de nesten rond te hangen. Voor andere diersoorten è het nog niet zo ver. Er worden nog steeds campagnes gevoerd om honden aangelijnd te houden in de natuur om te voorkomen dat ze op jacht gaan naar reeën (di ander wild).

  • Ad aprile, quando era più calda la parola, come reptielen en amfibieën uit hun winterslaap en kunnen op open plekken worden waargenomen, waar ze lekker opwarmen in de zon. La tua fotografe più è il momento in cui una foto di una vipera ti crea, che si trova sul tallone con un obiettivo macro. Dicht bij een adder komen is an dreiging en bron van stress voor de slang. Questo può avere un effetto negativo su di esso in qualsiasi modo. Blijf altijd op afstand en gebruik een telelens. Deel ook niet de vindplaats!

© Ron van Gool 2022. Tutti i diritti riservati.

– Wees discreto incontrato het delen van locaties
Ook al heeft Nederland weinig echt iconische fotolocaties, de schoonheid van de landschap trekt dagelijks hordes fotografen. È molto popolare grazie alle fotolocalità più mooiste.
Maar een belangrijk aspect van locaties delen is ook de vindplaats van bijzondere vogelsoorten, vogelnesten, bijzondere diersoorten (zoals de wolf) of baby diertjes. Qual è il bijzondere waarneming bene su waarneming.nl per essere in gloria van de waarnemer? Cosa fare? Wij faciliteren een open en respectvolle discussie waarbij emoties hoog kunnen oplopen

– Ken en volg de regels en voorschriften

Soms lijkt het alsoof Nederlanders vinden dat regels voor iedereen behalve zichzelf gelden. Il risanamento dopo le regole verduidelijken aiuta le fotografe a fare scelte giuste. Volg de regels. Dit is een deel van onze educatieve taak als ambassadeurs.

– Volg altijd de principes van “laat geen sporen na” en probeer plaatsen beter achter te laten dan je deze aantrof
Gelukkig groeit het bewustzijn (en ergernis) over the enorme berg afval die mensen achter laten. Wij steunen opruimacties en vragen fotografen om altijd een vuilniszak mee te nemen en die te vullen voordat men de locatie verlaat.

Vipera © Ruud van der Bliek 2022. Tutti i diritti riservati.

– Deel deze principes met anderen
L'obiettivo più importante di alcune attività del team di ambasciatori è quello di fare affari con i fotografi – anche quelli amatoriali – sui principi. È molto diffuso su alcune fotografe professionali aarzelen om openlijk de principes te volgen, laat staan te promon. Vaak zijn ze bang voor commentar van collega's/concurrenten, die de vinger wijzen en zeggen, 'Ja maar hij/zij volgt ook niet altijd de regels!'. Zoals we ook al eerder aangegeven hebben, het zijn principes en geen wet van Meden en Perzen. Daarom benadrukken we het belang van open en eerlijke gespreksvoering.

Ruud van der Bliek, Ron van Gool, Madeleine Lenagh

it_ITItaliano