Nature First und Dag van de Aarde

Het zal niemand verbazen dat Nature First is opgericht op Earth Day (Dag van de Aarde) in 2019 duurzaamheid. 

Dat ist in Nederland niet anders. Ons Land ist kompakt und dichtbevolkt. Er zijn weinig plekken met oorspronkelijke natuur. Maar onze natuur, ons landschap en onze dierenwereld is erg kwetsbaar. Diese Motive sind Ron van Gool, Ruud van der Bliek und Madeleine Lenagh von Nature First-Botschaftern, die auf den ersten Plätzen der Zetten leben.

Haubentaucher © Madeline Lenagh 2022. Alle Rechte vorbehalten.

– Geef prioriteit aan het welzijn van de natuur boven fotografie
Naturfotografie ist in den Niederlanden enorm beliebt. Professionelle Fotografen bieten große Workshops für Landschaftsfotografie, Makrofotografie und Fotografen von Dieren und Vögeln. Deze Workshops Lopen Snel vol. Eén van de principes die wij met workshop leiders bespreken is om hun deelnemers erop te wijzen dat het helemaal niet erg is om een foto te missen as het halen van de shot zou betekkenen dat je schade aanricht aan de omgeving of onderwerp van de foto.

– Informeer jezelf over de plaatsen en soorten die je fotografeert

Er ist vaak weinig bekend over de dieren en/of plantensoorten die je fotografeert. Ondoordacht gedrag kan tot schade leiden door het oppakken van amfibieën, door het verstoren van slapende insecten, door het verstoren van broedende vogels, het platlopen van de leefomgeving van boomkikkers, door het lokken van vogels en dieren met voer. Wij bezoeken fotoclubs en leiden Discussions om fotografen bewust te maken van de ethische keuzes sterben zij maken in het veld.

– Denk na over de mogelijke gevolgen van je acties
Das ist kein Witz. Wij benadrukken elke keer dat het belangrijkste principe is om eerst goed na te denke voordat je handelt. Was ist die Wirkung von wat je doet? Ist de foto het waard? Hier volgen een paar voorbeelden:

  • Na jaren van campagnes voeren op social media is het ondertussen een ongeschreven wet om geen close-up foto's te nemen van broedende vogels en ook niet in de buurt van the nesten rond te hangen. Voor andere diersoorten ist het nog niet zo ver. Er wurde nog steeds campagnes gevoerd om honden aangelijnd te houden in de natuur om te voorkomen dat ze op jacht gaan naar reeën (von ander wild).

  • Im April, als het weer wärmer wordt, kommen Reptilien und Amfibieën uit hun winterslaap en kunnen op open plekken waargenomen, waar ze lekker opwarmen in de zon. Voor vele fotografen is dit het moment of een foto of een adder te maken, het liefst van heel dichtbij met een macrolens. Dicht bij een adder komen is een dreiging en bron van stress voor de slang. Dit kan een negatief effect hebben op het jaarlijks aantal nakomelingen. Blijf altijd op afstand en gebruik een telelens. Deel ook niet de vindplaats!

© Ron van Gool 2022. Alle Rechte vorbehalten.

– Wees diskret traf het delen van locaties
Ook al heeft Nederland weinig echt iconische fotolocaties, de schoonheid van de landschap trek dagelijks hordes fotografen. Er zijn selfs populaire gidsen over de mooiste fotolocaties.
Maar een belangrijk aspekt van locaties delen is ook de vindplaats van bijzondere vogelsoorten, vogelnesten, bijzondere diersoorten (zoals de wolf) of baby diertjes. Moet elke bijzondere waarneming wel op waarneming.nl ter eer en glorie van de waarnemer? En wat zijn de gevolgen? Wij erleichtert eine offene und respektvolle Diskussion waarbij emoties hoog kunnen oplopen

– Ken en volg de regels en voorschriften

Soms lijkt het alsof Nederlanders vinden dat regels voor iedereen behalve zichzelf gelden. De rednering achter de regels verduidelijken helpt de fotografen om de juiste keuzes te maken. Volg de regels. Das ist een deel van onze educatieve taak als Botschafter.

– Volg altijd de principes van „laat geen sporen na“ en probeer plaatsen beter achter te laten dan je deze aantrof
Gelukkig groeit het bewustzijn (en ergernis) over de enorm berg afval die mensen achter laten. Wij steunen opruimacties en vragen fotografen om altijd een vuilniszak mee te nemen en die te vullen voordat men de locatie verlaat.

Kreuzotter © Ruud van der Bliek 2022. Alle Rechte vorbehalten.

– Deel deze principes met anderen
Der wichtigste Fokus von Onze-Aktivitäten als Ambassadeurs-Team ist om gesprekken te voeren met fotografen – zowel beroeps as amateur – over de principes. Er ist bekannt für seine professionellen Fotografen, die von den öffentlichen Grundsätzen te volgen, laat staan te promoten. Vaak zijn ze bang voor commentaar van collega's/concurrenten, die de vinger wijzen en zeggen, 'Ja maar hij/zij volgt ook niet altijd de regels!'. Zoals we ook al eerder aangegeven hebben, het zijn principes en geen wet van Meden en Perzen. Daarom benadrukken we het belang van open en eerlijke gespreksvoering.

Ruud van der Bliek, Ron van Gool, Madeleine Lenagh

de_DEDeutsch