Wat zou je gedaan hebben? van Andrés Puiggros

Wat zou je gedaan hebben?

van Andrés Puiggros

foto van Willa Wie

Deze blogpost is in het Spaans geschreven door Nature First Advocate voor Chili, Andres Puiggros, en vertaald naar het Engels voor onze site. Zijn post concentreert zich op ons principe #5 "Ken en volg regels en voorschriften" Lees over zijn moeilijke beslissing vorige maand en zijn keuze om het juiste te doen.

Wat zou je gedaan hebben? 

Ongeacht de activiteiten waaraan u deelneemt, af en toe zijn er kansen die uniek zijn en die in ons leven niet herhaald zullen worden. In het geval van natuurfotografen zijn we altijd alert op kansen die onze inspiratiebron, de natuur, biedt. Het kan een extreme weersgebeurtenis zijn, vulkaanuitbarstingen, uitlijning van hemellichamen, enz.

foto van Brynn Schmidt
foto van Scott Bacon

Dit jaar hoorden we over een komeet, NEOWISE genaamd, die in sommige delen van de wereld waarneembaar was, zelfs met het blote oog, waardoor we fotografische mogelijkheden kregen die sommigen van ons nooit binnen ons bereik hadden gedacht. Eind juli stond vast dat het op sommige plekken in Chili met enige duidelijkheid zichtbaar zou worden, als het weer maar meewerkte. Binnen die plaatsen ligt de stad waar ik woon, Arica, in het noorden van Chili. We zaten op dat moment in totale quarantaine als gevolg van de COVID19-pandemie tot 24 juli, dus ik had alles gepland voor zaterdag de 25e om naar een donkere plek te klimmen, zonder wolken, zodat ik de komeet kon zien ondanks zijn positie dichtbij naar de horizon. Ik had alles gepland en Photopils ondersteunde mijn onderzoek. Op vrijdag de 24e, in de ochtend, werd de verlenging van de totale quarantaine voor zeker nog een week bevestigd in Chili. Mijn plannen waren ingewikkeld en het dilemma begon – wat moet ik in dit geval doen? Ik heb altijd geprobeerd een consistent persoon te zijn met mijn ideeën en waarden. Soms is het niet makkelijk en soms lukt het niet. Naarmate men persoonlijk en professioneel groeit, klampen de principes en waarden zich vast om te veranderen en te evolueren. In dit geval heb ik, ondanks dat ik met wat trucjes officiële toestemming heb gekregen, ondanks dat ik zag dat het risico misschien niet zo groot was, besloten de regels te respecteren en deze kans, misschien uniek in mijn leven, te laten liggen.

De komeet was eind juli met het blote oog te zien in Arica, in het noorden van Chili
Planning die ik deed in de Photopills-applicatie

Misschien zou het op een ander moment in mijn leven niet zo zijn geweest, zoals vele anderen deden. Ik ben echter zeer toegewijd om dingen goed te doen en de toewijding aan de natuur kan niet gedeeltelijk zijn. Als ambassadeur van Nature First ben ik er vast van overtuigd dat, als ieder van ons zijn korreltje zand bijdraagt, hoe eenvoudig het ook mag lijken, we in staat zullen zijn om bewustwording te creëren door een voorbeeld te stellen en de respectvolle manier te verspreiden om de prachtige kansen die de natuur biedt vast te leggen. geeft ons. We moeten ook weten wanneer het de juiste beslissing is om kansen als deze te missen. Deel uitmaken van Nature First heeft bijgedragen aan mijn manier van omgaan met de natuur. In dit geval was een van de principes die mijn beslissing leidde: "Ken en volg de regels en voorschriften." 

Doe mee met ons wereldwijde initiatief. Er zijn geen kosten aan verbonden en het kost je geen tijd. We vragen u alleen om de natuur te respecteren wanneer u een foto of video wilt maken. Bekijk de principes dat Nature First hier promoot, en we zullen allemaal dit opmerkelijke initiatief toevoegen. Dit was een moeilijke beslissing – en jij, wat zou jij hebben gedaan?

nl_NLNederlands