Maak kennis met onze partners: Back the Wild

We zijn zo verheugd dat organisaties met ons samenwerken in onze beweging om mensen te informeren over onze principes en verantwoorde natuurfotografie. Een van onze recente samenwerkingen is met terug de wildernis,  een marktplaats voor landschapsfotografie waar 100% aan opbrengsten wordt gedoneerd om openbare gronden te beschermen en klimaatverandering te bestrijden, opgericht door Grady Lynch. Ik had de kans om met Grady te praten tijdens een zoomgesprek en hem te interviewen over wat hij doet en waarom hij samenwerking met Nature First belangrijk vindt. 

*fotokop door Grady Lynch

 Brynn: Vertel iets over je achtergrond en waarom je Back the Wild bent begonnen? 

Gegradueerd: Het was een soort idee dat ik gedurende een langere periode heb ontwikkeld. Ik wilde iets meer doen met mijn foto's dan ze op Instagram te plaatsen en hier of daar een print weg te geven als cadeau. Ik had het gevoel dat er een manier was om mijn fotografie te gebruiken om iets terug te doen en een positieve impact te hebben. Sinds ik ben afgestudeerd aan de universiteit, ben ik me zoveel meer bewust geworden van belangrijke natuurbeschermingskwesties en de menselijke impact op klimaatverandering. Ik ben mondiger en actiever geworden in deze kwesties. Ik ben zoveel meer gepassioneerd over deze dingen geworden, aangezien ik het grootste deel van mijn weekend in de bergen doorbreng, constant op verkenning, wandelen en foto's maken. Ik waardeer echt wat een schat onze openbare gronden zijn, open ruimtes, en ik heb de twee op een dag bij elkaar gebracht. Ik realiseerde me dat ik al deze foto's op openbare gronden maakte en dat is iets wat bijna alle landschapsfotografen gemeen hebben. Niet veel mensen maken geweldige foto's alleen in hun achtertuin. De verbluffende vergezichten en panoramische prints die je op luchthavenmuren en op andere plaatsen ziet, zijn gemaakt op openbaar terrein dat we allemaal delen. 

Ik realiseerde me dat er hier een echte connectie was en dat wij als landschapsfotografen eigenlijk bijna een schuld hebben die we verschuldigd zijn aan openbare gronden en de geweldige plaatsen die voor ons beschikbaar zijn. Dit is een manier voor fotografen om te doneren aan werk dat ons land gaat beschermen. Dus de visie die ik heb ontwikkeld is een gefaseerde aanpak waarbij ik wil dat het resultaat is dat landschapsfotografen ons platform kunnen gebruiken als een manier voor hen om terug te geven aan het land waardoor ze hun prachtige foto's kunnen maken. Het is duidelijk dat ik dit niet kan lanceren en iedereen meteen aan boord kan krijgen met dit idee en ik weet dat het een langdurig proces zal zijn om bewustzijn te genereren. Ik begin met bewustzijn, terwijl ik mijn eigen afbeeldingen te koop deel, waarbij 100% van de opbrengst naar non-profitorganisaties gaat die zich inzetten voor de bescherming van ons land en ons milieu. Ik ben hier ongeveer een jaar geleden mee begonnen, dus ik zie het met een kortetermijnaanpak en een langetermijnaanpak. Ik hoop in 2021 andere fotografen te betrekken en mogelijk elke maand een fotograaf op onze site en sociale media te plaatsen. Het doel zou zijn dat fotografen een maand lang een paar van hun foto's doneren voor verkoop op de site, maar dan ook samen met ons de boodschap van Back the Wild verspreiden. Ik geloof dat mensen die een mooie afdruk op hun muur willen en van de natuur houden, achter het idee kunnen komen om sommige van deze afbeeldingen te kopen op een manier die iets teruggeeft. 

Brynn: Wat is je favoriete soort fotografie? Ik neem aan dat het landschap moet zijn van alle ongelooflijke beelden die ik heb gezien? 

Gegradueerd: Ja, ik ben helemaal weg van landschapsfotografie. Het is een beetje moeilijk geweest in het tijdperk van sociale media, waar je de hele tijd zoveel ongelooflijke afbeeldingen met dezelfde compositie op Instagram ziet. Ik vind het prima om dezelfde foto te maken die zoveel anderen hebben gemaakt, maar meestal probeer ik een nieuwe invalshoek te vinden of de foto te nemen die er mijn eigen draai aan geeft. Ik vind het heerlijk om nieuwe gebieden te vinden waar ik nog niet eerder ben geweest of waar ik niet veel weet over waar ik een echt uniek beeld kan creëren of in ieder geval iets dat totaal nieuw voor mij is. Ik vind het heerlijk om iets te ontdekken waar ik al deze elementen samen kan brengen en mensen kan tekenen in een beeld en mijn liefde voor de natuur. Dit is iets dat ik graag doe en ik heb me gerealiseerd dat ik er niet van ga leven, maar ik wil er iets meer mee doen.

Canadese Rockies (pano met 5 opnamen, voorgrond genomen tijdens het blauwe uur) door Grady Lynch

Brynn: Ik weet dat u 100% van de opbrengst van uw verkopen aan NRDC en Protect our Winters (POW) geeft. Waarom heb je deze twee organisaties gekozen om mee te beginnen voor je donaties? 

Gegradueerd: Dus ik deed veel onderzoek en was al min of meer bekend met deze organisaties en probeerde er een paar te vinden die overeenkwamen met wat ik echt probeerde te doen. NRDC is een zeer gerenommeerde organisatie wiens doelen en interesses overeenkomen met de mijne. Ik heb voor NRDC gekozen omdat ze een zeer lage overhead hebben en ik weet dat de meeste donaties niet worden opgezogen in een bureaucratie. Ze krijgen zeer hoge beoordelingen van organisaties die non-profitorganisaties beoordelen en ze zijn zeer actief in veel directe doelen die ons land en de natuur beschermen. Het is iets waar ik heel trots op ben, ook al hebben we nog geen grote financiële impact. Protect Our Winters is een organisatie hier in Colorado waarvan ik denk dat ze echt inspirerend is in hoe ze omgaan met klimaatverandering. Jeremy Jones is natuurlijk een fantastische atleet, maar ook een geweldige activist. Hij heeft de gave om te communiceren en contact te leggen met mensen waarvan ik denk dat de klimaatveranderingsbeweging dat nodig heeft. Door het aspect van winters en activiteiten zoals skiën in de discussie te brengen, kan een breder publiek echt de boodschap horen over hoe deze activiteiten worden beïnvloed. Ik denk dat het een groter probleem wordt om klimaatverandering te laten zien in termen van wintersport in plaats van dit enorme, vage probleem dat soms moeilijk te bevatten is. 

Brynn: Dus wat bracht je naar Nature First en je samenwerking met ons? 

Gegradueerd: Ik heb jullie gevonden en volg jullie op sociale media en hou van de manier waarop jullie een beweging zijn begonnen met principes zoals Leave No Trace waar ik een groot voorstander van ben en daar vervolgens de uitbreiding van een fotografieperspectief aan toevoegen. Het is gewoon iets dat me meteen aansprak. Ik zie persoonlijk dat plaatsen tot de dood toe geliefd worden en we moeten de ecosystemen daar beschermen. Een voorbeeld hiervan was bij Maroon Lake in de buurt van Aspen, waar nu touwen zijn opgesteld om iedereen weg te houden van de kwetsbare oever van het meer, en toch waren er ongeveer 30 fotografen aan de andere kant van de touwen. Als wij, die eruitzien alsof we weten wat we doen met onze statieven en camera-uitrusting, de regels overtreden, leidt dat ertoe dat anderen denken dat het prima is om dat ook te doen of zich afvragen waarom het land dat we fotograferen niet kan schelen. We moeten een voorbeeld zijn voor anderen om te volgen en ik geloof dat deze beweging dat doet. Ik ben ook dol op de educatieve component. Ik worstel altijd met de vraag of ik iets moet zeggen of niet, maar Nature First moedigt ons allemaal echt aan om onszelf en anderen te leren het juiste te doen door middel van onderwijs en bewustzijn. Ik ben verheugd om met jullie allemaal samen te werken. Ik zou willen eindigen met hoe dankbaar ik ben dat ik uw organisatie en partner met u heb gevonden, en ik zou niet meer achter uw missie en doelen kunnen staan. Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om met me te praten.

Brynn: Heel erg bedankt Grady. Het was zo leuk om vandaag met je te kletsen over alles wat je doet. Ik zou dit graag willen afronden door onze leden aan te moedigen om Back the Wild te bekijken en te overwegen om nu mee te doen door bewustzijn over de beweging te verspreiden en, in 2021, mogelijk een fotograaf van de maand voor hen te zijn. Ik weet dat ik van plan ben. 

Om Grady en Back the Wild bij te houden, kun je hem vinden op:

Terug de wildernis

https://www.instagram.com/lynchvt/

https://www.instagram.com/backthewild/

Grady Lynch reist door IJsland met zijn vriendin Allie
nl_NLNederlands