Sarah Marino in On Landscape: "7 principes om de individuele en collectieve impact van natuurfotografie op wilde plekken te verminderen"

Nature First stichtend lid Sara Marino heeft zojuist een nieuw verhaal gepubliceerd in het online tijdschrift voor landschapsfotografie "On Landscape" - en we wilden het met jullie allemaal delen.

“On Landscape's Issue 180 bevat een intieme meditatie van Joe Cornish over milieubewustzijn, fotografie en verantwoordelijkheid. Joe's artikel eindigt met een verzoek aan lezers om te delen hoe natuurfotografen in staat zouden kunnen zijn "de oorzaken van het landschap, de ecosystemen en de wilde wereld te helpen" door middel van collectieve actie en individuele gedragsverandering.

Zoals het artikel van Joe duidelijk maakt, zijn de problemen die van invloed zijn op de wilde plekken die we fotograferen en onze planeet in het algemeen ongelooflijk complex. Het overwegen van dit grote geheel kan overweldigend, verontrustend, hopeloos en verlammend aanvoelen. Maar zelfs in het licht van een dergelijke complexiteit is het voor individuele natuurfotografen en kleine gemeenschappen van gelijkgestemde mensen mogelijk om een positieve impact te maken, vooral op gerichte manieren. Dit artikel gaat over zo'n inspanning, de Nature First-initiatief en het zijn 7 principes om de individuele en collectieve impact van natuurfotografie op wilde plekken te verminderen.”

nl_NLNederlands