Weet voordat je vertrekt

Februari is een tijd van het jaar die velen van ons plannen voor de zomer. Ik weet dat dit geldt voor ons gezin als we campings in nationale parken boeken en activiteiten op onze bestemming gaan plannen. Deze maand concentreren we ons op het plannen van uw vakantie en vakantiereizen met Nature First in gedachten. We zullen de hele maand op sociale media en via onze gemeenschapsadvocaten en groepen delen over waarom en hoe we van tevoren moeten plannen. Het meeste van waar we het deze maand over zullen hebben, draait om ons Nature First-principe: Informeer jezelf over de plaatsen die je fotografeert We hebben ontdekt dat er veel voordelen zijn, zowel persoonlijk als voor de natuur, als we vooruit plannen.

“We misbruiken land omdat we het beschouwen als een handelswaar die ons toebehoort. Als we land zien als een gemeenschap waartoe we behoren, kunnen we het met liefde en respect gaan gebruiken.” – Aldo Leopold

Waarom we ons moeten voorbereiden op reis- en natuurfotografie?

Kennis en educatie vergroten het behoud. Elk gebied dat we bezoeken heeft unieke kenmerken die verschillende niveaus van zorg en aandacht vereisen. Door vooruit te plannen, beginnen we onze reis uitgerust met informatie over de omgevingen die we bezoeken. Er mag bijvoorbeeld niet op de delicate alpiene toendra worden gestapt en we moeten op paden blijven om het kwetsbare plantenleven niet te verpletteren. Langs sommige kustlijnen mogen zandduinen niet worden bewandeld omdat het de vegetatie losmaakt en de duinen beschadigt die het land beschermen tegen de oceaan. Als we een tropische locatie bezoeken, kunnen we van tevoren leren om koraalriffen niet aan te raken en dat we alleen bepaalde zonnebrandmiddelen mogen gebruiken die geen koraalvernietigende resten in het water achterlaten. Met een beetje opleiding zijn we voorbereid om onze impact op onze natuurlijke wereld te verminderen.

Er zijn ook veel persoonlijke voordelen voor ons als we vooruit plannen. Enkele manieren waarop planning kan helpen bij uw vakantie/vakantie zijn:

 • Beter gebruik van uw tijd op vakantie/vakantie
 • Plan rond drukte en vermijd verkeer, lange rijen, etc.
 • Verbeter uw algehele reiservaring
 • Stel verwachtingen voor drukke bestemmingen, zodat u niet teleurgesteld wordt
 • Zorg voor flexibiliteit – plan voor het omgaan met veranderende weersomstandigheden en pak dienovereenkomstig in
 • Afsluitingen van wegen/paden

Hoe je van tevoren onderzoek kunt voorbereiden en doen

 • Onderzoek de gebieden waar u zich zult bevinden - beschermde gebieden, nationale parken en monumenten, beschermde privégebieden, werelderfgoedlocaties, enz.
 • Neem contact op met parken of beschermde gebieden voor informatie over het verminderen van de impact. Veel van de plaatsen waar we naartoe reizen hebben zeer gedetailleerde en nuttige informatie op hun website.
 • Zorg dat u goed op de hoogte bent van het soort omgevingen dat u gaat bezoeken – milieugevoelige gebieden zoals toendra in de Alpen, kwetsbare kustlijnen of wetlands, geothermische gebieden en kenmerken – hoe kunt u ervoor zorgen dat u geen negatieve impact toevoegt?
 • Bel van tevoren en praat met rangers en beheer van beschermde gebieden - leer hoe u verantwoordelijke fotografen kunt zijn tijdens uw reizen. Als u niet van tevoren met iemand kunt praten, ga dan bij aankomst langs bij het hoofdkantoor en de bezoekerscentra.
 • Bepaal of er vergunningen nodig zijn voor parken, parkeren, kamperen etc. Een populaire plek in de staat Colorado is bijvoorbeeld Hanging Lake. U kunt echter niet naar dit meer wandelen zonder een pendeldienst te gebruiken en een vergunning te hebben. In de zomer zijn ze snel uitverkocht. Met Covid hadden sommige nationale parken, en hebben mogelijk weer, vergunningsystemen om binnen te komen. Verschillende plaatsen over de hele wereld zullen verschillende vergunningssystemen hebben om de natuur te beschermen en drukte te verminderen.
 • Overweeg om buiten het seizoen te reizen voor betere tarieven en minder drukte en impact. We weten allemaal hoe effectief dit is als je in een drukke Europese stad reist. Hetzelfde geldt voor de bergen, bossen en zeekusten over de hele wereld.
 • Volg niet alleen de menigte - onderzoek nieuwe en verschillende plaatsen voor fotografie in plaats van dezelfde foto te maken die iedereen heeft gemaakt - wees uniek en creëer je eigen herinneringen. 
 • Kijk naar vrijwilligersmogelijkheden om iets terug te doen voor plaatsen die je bezoekt - je kunt dit in sommige situaties ook doen tijdens je reis of voor/na je reis.
Hanging Lake, Colorado - sinds 2019 alleen toegankelijk met vergunning en shuttlesysteem
Unieke kijk op het Grand Prismatic Hot Springs-gebied in Yellowstone

Bronnen om te helpen bij het plannen

 • Wereldwijde Raad voor duurzaam toerisme - https://www.gstcouncil.org/
 • Bee Hive - natuurgerichte hotels en boekingen - moedig de bescherming en liefde voor de natuur aan - http://beeplushive.com/
 • Lokale gidsen
 • De fotografen Ephemeris (TPE)
 • Bezoek de hoofdkantoren van het nationale park of de websites en bezoekerscentra van beschermde gebieden. Zij hebben het beste idee van de huidige problemen die zich in hun gebied voordoen en hoe deze kunnen worden vermeden of hoe u een verschil kunt maken
 • Milieuorganisaties in gemeenschap of gebied 

Eenmaal op uw bestemming kunt u weloverwogen en milieuvriendelijke beslissingen nemen

 • Gebruik je nieuwe kennis om fotografielocaties te kiezen waar je geen spoor kunt achterlaten
 • Als er wilde dieren zijn waar u naartoe gaat, houd dan tenminste de aanbevolen en wettelijke afstanden aan
 • Creëer minder impact op ecologisch kwetsbare gebieden
 • Koop indien mogelijk lokaal geproduceerd voedsel en souvenirs
 • Leer meer over de geschiedenis/cultuur en de natuurlijke betekenis van nieuwe plaatsen
 • Doe alsof de bestemming jouw huis is – neem herbruikbare tassen en je eigen waterflessen mee om bij te vullen, vraag niet elke dag om nieuwe handdoeken/lakens, enz.

Bij Nature First geloven we dat deze voorbereiding ons allemaal kan helpen een betere ervaring te hebben en de natuur te beschermen. Ik heb persoonlijk gemerkt dat we veel meer uit onze vakanties halen als we ervoor kiezen om meer te weten te komen over plaatsen voordat we vertrekken. Het heeft geholpen onze verwachtingen voor te bereiden op drukke parken, heeft geleid tot nieuwe en unieke fotografie-ervaringen, wandelingen en stranden en zelfs tot nieuwe relaties en ervaringen die we niet zouden hebben gevonden als er geen planning bij betrokken was. Een van de favoriete ervaringen van ons gezin was vrijwilligerswerk in een inheemse plantenkwekerij in Glacier National Park toen onze jongens jong waren. Een paar van mijn favoriete foto's zijn afkomstig van stranden en berggebieden die ver van de drukte lagen, wat ons unieke kansen en ervaringen bood. We hopen dat je geïnspireerd bent om na te denken voordat je deze zomer op reis gaat.

nl_NLNederlands