Winternieuwsbrief 2021

Welkom in 2021!

Wij hier bij Nature First zijn dankbaar voor een nieuw jaar en de verwachting van een geleidelijke terugkeer naar het leven dat we ooit hadden. We zijn ook erg dankbaar voor jullie allemaal die deel uitmaken van deze belangrijke beweging. We bevinden ons nog steeds in een uitdagende tijd, aangezien het virus zo veel van onze levens en plannen blijft beïnvloeden. We realiseren ons dat de meesten van jullie nog steeds te maken hebben met beperkingen, sluitingen, de aanhoudende dreiging van ziekte, verlies van dierbaren en gevolgen voor uw eigen inkomen en de economie. We erkennen ook de gevolgen voor de geestelijke gezondheid die deze crisis op zovelen van ons heeft gehad. Het is diep gevoeld, niet alleen door ons, maar ook door onze families en onze gemeenschappen. Met dit alles realiseren we ons dat Nature First misschien niet op de eerste plaats komt in uw gedachten, dus we willen speciaal iedereen bedanken die pleit voor onze wilde plaatsen en de toepassing van de Nature First - Kernprincipes tijdens deze moeilijke dagen.

UITDAGING VOOR NATUURLIJKE LANDEN

Op veel plaatsen over de hele wereld zien we de schadelijke gevolgen op openbare gronden en andere natuurlijke plaatsen als gevolg van toegenomen buitenactiviteiten als gevolg van het virus. De sterke stijging van het bezoek heeft geleid tot een toename van afval, vertrapte vegetatie, verlaten kampvuren en een breed scala aan andere milieueffecten op natuurgebieden. Aangezien we echter de negatieve effecten op ons land en onze wilde gebieden blijven zien, zijn we van mening dat dit een uitstekende tijd is voor educatie en bewustzijn. We zien velen van jullie dit doen en het is geweldig om te zien dat deze beweging aan kracht wint. We hebben zelfs plaatsen als San Diego, Californië gezien die borden in hun parken plaatsten om reclame te maken voor de Nature First - Kernprincipes. Ga zo door met het opleiden van mensen over hoe ze verantwoordelijk kunnen zijn in de natuurlijke wereld.

Bord geplaatst in de parken van San Diego, Californië, VS

LEDEN HOOGTEPUNT: SIMON BAXTER

Vandaag willen we een lid in het zonnetje zetten dat het goede voorbeeld geeft en laat zien wat het betekent om een ambassadeur voor de natuur te zijn. Simon Baxter is een natuurfotograaf uit het Verenigd Koninkrijk die bekend staat om zijn Youtube filmpjes en verbluffende bosfotografie. We stelden Simon een paar vragen over Nature First en de creatieve manieren die hij heeft gevonden om terug te geven aan de gebieden die hij graag fotografeert.

simonbaxter.jpg

“Ik kwam in het voorjaar van 2019 bij Nature First omdat ik het volledig eens was met de principes die de organisatie communiceert. Het stuurt een positieve boodschap naar de gemeenschap die altijd in onze gedachten moet zijn als buitenfotografen en natuurliefhebbers. Als iemand die diep getroffen is door de gratis beschikbare therapeutische voordelen van de natuur, vind ik het belangrijk om ons af te stemmen op de behoeften van de natuur en ons werk te gebruiken als een kracht ten goede.”

Simon is een programma gestart met de naam "Meg's Grove” die tot nu toe geld heeft ingezameld voor het planten van bijna 1.800 bomen. Dit project maakt deel uit van het grotere Bomen voor het leven initiatief in Schotland. Hij is ook actief bezig met het verzamelen van zwerfvuil in de gebieden die hij fotografeert en zegt dat wanneer tekenen van zijn aanwezigheid in het bos zichtbaar worden, hij ze de tijd geeft om te herstellen voordat ze weer terugkeren om te fotograferen.

“Sinds ik in december 2016 met mijn YouTube-kanaal begon, heb ik altijd geprobeerd mijn liefde voor bossen, wildernis en in het bijzonder het verrijkende proces van fotograferen en contact maken met het lokale landschap tot uitdrukking te brengen. Mijn boodschap was om fotografen te inspireren om creatieve en persoonlijke voldoening dichter bij huis te vinden en om te laten zien dat begrip en zorg voor het landschap onze fotografie kan informeren en verbeteren. “

Heel erg bedankt aan Simon voor het delen met ons en we hopen dat dit jullie allemaal aanmoedigt om na te denken over manieren waarop ook jij een verschil kunt maken met je fotografie en de Nature First - Kernprincipes. Als je iemand kent die een verschil maakt met hun fotografie, graag laat het ons weten.

PARTNER HOOGTEPUNT: FOTO CASCADIA

Het Nature First Partnership Program stelt gelijkgestemde organisaties in staat om hun krachten te bundelen met Nature First om ons bereik bij het promoten van verantwoorde natuurfotografie te vergroten. We werken samen met een aantal organisaties, waarvan er vele geweldige dingen doen voor het milieu. U vindt een volledige lijst van onze partners op de partnerschap pagina van onze website.

Foto Cascadia was een van onze eerste samenwerkingen. Dit is een unieke organisatie, een samenwerking van zeven fotografen uit de Cascadia-regio van de Verenigde Staten, wiens namen bekend zijn in de natuurfotografiewereld: Erin Babnik, Sean Bagshaw, David Cobb, Adrian Klein, Kevin McNeal, Chip Phillips en Zach Schnepf . Ze werken samen om te verkennen, te onderwijzen, inspiratie te bieden en rentmeesterschap en natuurbehoud aan te moedigen.

Sean Bagshaw zei onlangs: "Photo Cascadia hoopt anderen te inspireren om contact te maken met de natuurlijke wereld en deze te waarderen en te verdedigen. Het is belangrijk dat we het pad bewandelen en deel uitmaken van de oplossing, niet van het probleem. Door ons schrijven, onderwijzen en spreken hebben we altijd gehoopt te onderwijzen en te verlichten. Nu delen we die boodschap via de missie en principes van Nature First.”

Onlangs heeft het team van Photo Cascadia een nieuw boek met harde kaft uitgebracht om een grotere liefde en verlangen om de spectaculaire natuur in hun regio te beschermen te bevorderen. Het is getiteld Oregon, mijn Oregon, land van natuurlijke wonderen. Bezoek de Photo Cascadia-website voor meer informatie over hen en om inspiratie op te doen: Foto Cascadia.

NIEUWS UIT DE NATUUR EERST

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je niet veel hoort of ziet van Nature First, vinden er achter de schermen veel activiteiten plaats. We hebben negen vrijwillige medewerkers en 30 pleitbezorgers van de gemeenschap over de hele wereld. Als staf hebben we bijna elke dag vergaderingen en discussies om de fundamenten van deze organisatie te bouwen en ervoor te zorgen dat deze beweging impact heeft. De pleitbezorgers van de gemeenschap zijn ook hard aan het werk in hun eigen regio's en werken ook samen over de hele wereld.

Sommige van onze medewerkers hebben gewerkt om Nature First te registreren als een officiële non-profitorganisatie in de Verenigde Staten. Dit is een lang proces, maar we zijn goed op weg. We hebben ook een aantal medewerkers die werken aan het creëren van een communicatiestrategie voor de organisatie, terwijl anderen werken aan technische aspecten om ons in staat te stellen beter met jullie te communiceren. Rick Dunn is de nieuwste toevoeging aan de Nature First-staf en hij helpt ons bij het doorlopen van de juridische aspecten van registratie. Brynn Schmidt is hard aan het werk geweest om onze inspanningen op sociale media te leiden. We kregen onlangs gezelschap van Matthew Ross, die nu ons partnerschapsprogramma leidt, en Günther Ebner is onze nieuwste pleitbezorger die Zuid-Duitsland vertegenwoordigt. 

Naast deze projecten hebben we nog vele andere ideeën en plannen voor het komende jaar. Om ons allemaal te helpen bij het toepassen van ons tweede principe, "Leer jezelf op de hoogte van de plaatsen die je fotografeert.", zijn we van plan om met leden over de hele wereld samen te werken om regionale gidsen te maken die bezoekende fotografen helpen zichzelf te informeren over de mogelijke gevolgen voordat ze nieuwe gebieden bezoeken . We hopen ook te beginnen met het samenbrengen van fotografen uit specifieke genres van fotografie (natuurfotografie, portretfotografie buitenshuis, fotoworkshopleiders, enz.) om een uitgebreide reeks richtlijnen te ontwikkelen voor hoe verantwoorde fotografie eruitziet in hun gebied. We zijn ook van plan een sponsorprogramma op te zetten om de toekomstige ontwikkeling van deze beweging te helpen financieren. We willen graag een team van videografen ontwikkelen om de boodschap over te brengen en we hopen ook nieuw gedrukt materiaal te ontwikkelen om het ethos van Nature First te helpen communiceren. Ons belangrijkste doel blijft het verspreiden van de boodschap van verantwoorde fotografie en het aanmoedigen van fotografen om pleitbezorgers van de natuurlijke wereld te worden. U kunt ons hierbij helpen door uw betrokkenheid bij Nature First publiekelijk te delen en anderen aan te moedigen dit ook te doen de eed afleggen om te oefenen Nature First - Kernprincipes.

WIJ HEBBEN JOUW HULP EN CREATIVITEIT NODIG

Er zijn een paar andere zeer praktische manieren om deze beweging te helpen. Ten eerste ontwikkelen we een schrijfteam onder leiding van Jennifer Renwick, dat artikelen zal voorbereiden die het ethos en de principes van verantwoorde natuurfotografie helpen promoten. Ben je een schrijver of redacteur en wil je hier deel van uitmaken, meld je dan aan. U wilt verschillende voorbeelden van uw werk beschikbaar hebben voor evaluatie. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Ten tweede werken we aan een slogan voor Nature First. Een slogan is een manier om snel de boodschap van de organisatie over te brengen en om mensen te helpen onthouden en uitleggen wat de organisatie anders maakt. Het moet kort, eenvoudig en gedenkwaardig zijn en de essentie van Nature First over de hele wereld overbrengen. Als lid van Nature First willen we u graag bij dit proces betrekken en u aanmoedigen om uw creatieve ideeën in te dienen (bij voorkeur in het Engels). Als uw suggestie wordt gekozen, sturen we u een geschenk van $200 om u te bedanken of als uw suggestie ons inspireert bij het vormen van de slogan, sturen we u een prachtig fotoboek met harde kaft. 

Nogmaals bedankt allemaal voor het deel uitmaken van deze beweging om de rol van fotografen als beschermers en ambassadeurs voor onze natuurlijke wereld te herstellen. 

Erik Stensland
Directeur, Nature First

Foto's bijgedragen door:
Erik Stensland (zonsopgang), Matthew Ross (menigte), Andreea Popescu (tarwe), Kristel Schneider (bomen).

nl_NLNederlands