Reizen met een Nature First Mindset

Een paar maanden geleden deelden we een artikel genaamd "Know Before You Go" met informatie en tips over hoe u uw reizen vooruit kunt plannen terwijl u Nature First plaatst. Deze maand delen we meer specifieke manieren voor natuurfotografen om op een verantwoorde manier op vakantie te gaan, terwijl we het gemakkelijker maken om nieuwe en inspirerende locaties te ontdekken. We delen een paar items uit ons vorige artikel omdat we denken dat dit zo belangrijk is, evenals nieuwe informatie over wat we kunnen doen terwijl we op vakantie/vakantie zijn. 

Zoveel van de positieve veranderingen die we allemaal kunnen maken, beginnen met kleine veranderingen in onze manier van denken. We stellen patronen vast op alle gebieden van ons leven en dit is hetzelfde met reizen. Het herprogrammeren van onze geest om anders te plannen en te reizen dan voorheen kost wat moeite, maar brengt veel voordelen met zich mee voor de vakantie-ervaring. Ik weet dat dit voor mij geldt, aangezien ik een meer milieubewuste reiziger ben geworden. In het begin kost het wat werk, en daarna worden de praktijken na verloop van tijd natuurlijk. 

We moedigen u aan om de volgende praktijken in uw planningsproces op te nemen. Hoe meer u van tevoren weet, hoe gemakkelijker het zal zijn om u aan te passen aan veranderende omstandigheden tijdens het reizen, en hoe beter de reiservaring zal zijn voor u en voor onze delicate landen. En zelfs als u terugkeert naar een vertrouwde plek, zal een beetje onderzoek u waardevolle informatie opleveren over recente veranderingen en huidige omstandigheden.

foto door: Rick Dunn

Best practices voor vakantie en vakantieplanning

 • Onderzoek de gebieden die u gaat bezoeken - beschermde gebieden, nationale parken en monumenten, particuliere natuurgebieden, werelderfgoedlocaties, enz.
 • Neem contact op met parken of beschermde gebieden voor informatie over de huidige omstandigheden en het verminderen van de impact. Veel van de plaatsen waar we naartoe reizen, hebben zeer gedetailleerde en nuttige informatie op hun websites, inclusief tips voor een bezoek tijdens de daluren.
 • Zorg dat u goed op de hoogte bent van het soort omgevingen dat u gaat bezoeken – milieugevoelige gebieden zoals alpiene toendra's, kwetsbare kustlijnen of wetlands, geothermische gebieden en kenmerken – hoe kunt u ervoor zorgen dat u geen negatieve impact heeft?
 • Bel van tevoren en praat met rangers en beheer van beschermde gebieden - vraag hoe u verantwoordelijke fotografen kunt zijn tijdens uw reizen. Lokaal management zal begrijpen waar fotografen impact hebben en zal tips hebben over hoe je bepaalde locaties het beste kunt bereiken. Als u niet van tevoren met iemand kunt praten, ga dan bij aankomst langs bij het hoofdkantoor en de bezoekerscentra.
 • Bepaal of er vergunningen nodig zijn voor parken, parkeren, kamperen enz. Met Covid kwam er een toename van het toerisme naar buitenplaatsen en veel nationale parken en openbare gronden gebruiken nu vergunningsystemen voor het betreden van en/of voor specifieke locaties in een park. Verschillende plaatsen over de hele wereld zullen verschillende vergunningssystemen hebben om de natuur te beschermen en drukte te verminderen. Onderzoek voorafgaand aan uw aankomst helpt vertragingen te voorkomen/minimaliseren en alternatieven voor gesloten locaties te identificeren. 
 • Volg niet alleen de menigte - onderzoek nieuwe en andere plaatsen voor fotografie. De gebieden rond veel bekende parken zijn net zo mooi, veel minder druk en bieden mogelijkheden voor creatievere fotografie. In plaats van dezelfde foto te maken die iedereen heeft, wees uniek en creëer je eigen herinneringen. Mensen onthouden eerder een creatief beeld van een nieuwe locatie dan een andere kopie van een overgefotografeerde locatie.
 • Kijk naar vrijwilligersmogelijkheden om iets terug te doen voor plaatsen die je bezoekt - je kunt dit in sommige situaties ook doen tijdens je reis of voor/na je reis. 
 • Behandel de bestemming alsof het je huis is - pak herbruikbare tassen en waterflessen in om het gebruik van plastic wegwerpartikelen te vermijden. We geven vaak prioriteit aan gemak en hebben ander gedrag tijdens reizen, maar door vooruit te plannen, is het echt gemakkelijker (en goedkoper) om herbruikbare items in je koffer of auto op te nemen. 

Zodra u op uw bestemming aankomt, doet u uw best om te houden Nature First en Leave No Trace principes in gedachten tijdens uw reizen. Wees een voorbeeld voor anderen tijdens het verkennen en help anderen te onderwijzen wanneer je kunt. Dit is belangrijker dan ooit, aangezien we een toename van schadelijk gedrag hebben gezien sinds de komst van Covid afgelopen voorjaar. Er is een dramatische toename van zwerfafval, parkeren op niet-aangewezen plaatsen, verpletterende wilde bloemen, het negeren van padgrenzen en het betreden van geposte herstelgebieden. Een groot deel hiervan heeft te maken met mensen die simpelweg niet weten welke negatieve impact ze hebben, maar sommigen weten het en vertonen hoe dan ook schadelijk gedrag. Wanneer we het goede voorbeeld geven en anderen onderwijzen, creëren we zichtbare normen die het gedrag van anderen zullen beïnvloeden en zullen we een algehele positieve verandering gaan zien. Het kan een lang proces zijn op basis van wat we momenteel in de natuur zien, maar we weten dat hoe meer van ons ons inzetten om het goede voorbeeld te geven, hoe meer we anderen kunnen beïnvloeden en onze gekoesterde landen kunnen beschermen. 

Een andere manier om Nature First te plaatsen, is door bezoekerscentra, natuurcentra en lokale spullenwinkels te bezoeken wanneer u op uw bestemming aankomt om vragen te stellen met betrekking tot uw plannen. De lokale gemeenschap heeft de beste kennis en kan u vaak advies geven over waar u heen moet, dat kan verschillen van de belangrijkste bezienswaardigheden. U kunt vragen over gevoelige gebieden die u moet vermijden en hoe u kunt helpen om voor hun gebied te zorgen. Stel je voor dat we dit allemaal als fotografen zouden doen - het zou ons zo'n geweldige reputatie geven bij de gemeenschappen die we bezoeken. 

Hoewel we zoveel schadelijk gedrag in de buitenlucht blijven zien, zijn er zoveel eenvoudige stappen die we kunnen nemen om dit tegen te gaan, zoals de volgende: 

foto door: Brynn Alise Schmidt

Eenmaal op uw bestemming kunt u weloverwogen en milieuvriendelijke beslissingen nemen

 • Gebruik je nieuwe kennis om fotografielocaties te kiezen waar je geen spoor kunt achterlaten. Vraag of uw acties kunnen voorkomen dat de volgende persoon geniet van dezelfde scène waar u van geniet.
 • Als u wilde dieren tegenkomt, houd dan de minimaal aanbevolen en wettelijke afstanden aan.
 • Als u in de oceaan zwemt, met name in de buurt van riffen, gebruik dan zonnebrandcrème die specifiek gecertificeerd is om veilig te zijn voor zeedieren en omgevingen.
 • Houd rekening met ecologisch gevoelige gebieden en onderneem stappen om de impact te vermijden of te minimaliseren.  
 • Pak al het meegebrachte materiaal uit of deponeer het in de daarvoor bestemde containers.  
 • Wees discreet bij het delen van locaties op sociale media. Gun anderen de beloningen van ontdekking.  
 • Koop indien mogelijk lokaal geproduceerd voedsel en souvenirs
 • Leer meer over de geschiedenis/cultuur en de natuurlijke betekenis van plaatsen die u bezoekt. Dit zijn geweldige punten die u kunt opnemen wanneer u uw afbeeldingen online plaatst.
 • Doe alsof de bestemming jouw huis is - neem herbruikbare tassen en je eigen waterflessen mee om bij te vullen; vraag alleen om de derde of vierde dag nieuwe handdoeken/lakens aan.
 • Neem een kleine vuilniszak mee en raap afval op langs paden en in populaire gebieden.

We hebben de kans om positieve voorbeelden naar voren te brengen en ambassadeurs te zijn in de wereld van natuurfotografie, en Nature First is hier om u te helpen. Het alternatief is om de status quo te handhaven en stil toe te kijken terwijl de plaatsen waar we van houden negatief worden beïnvloed. Alles wat we doen maakt een verschil en kleine veranderingen leiden tot grotere, dus doe alsjeblieft met ons mee en onderneem elke mogelijke actie om Nature First te zetten. 

omslagafbeelding door Brynn Schmidt

nl_NLNederlands