De Nature First-principes in natuurfotografie

van Brynn Schmidt

Nature First is een wereldwijde beweging van natuurfotografen die een belofte hebben gedaan om de natuur boven onze fotografie te stellen om onze wilde plekken te behouden. We realiseren ons dat onze eigen acties als fotografen invloed hebben gehad op het land en de plaatsen die we bezoeken en we willen die impact tegengaan en de wilde plekken waar we van houden behouden voor toekomstige generaties. Hoewel er veel is geschreven over deze bewegings- en landschapsfotografie, hebben we de problemen die verband houden met natuurfotografie nog niet zo vaak behandeld. Ik dacht dat ik van de gelegenheid gebruik zou maken om dat hier te doen en jullie allemaal aan te moedigen om met ons mee te doen in deze beweging op Nature First Fotografie.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik me in het verleden niet perfect heb gedragen met natuurfotografie. Dit is geen bericht om iemand op enigerlei wijze te beschamen omdat ik er ben geweest, maar om hopelijk iedereen een beetje te leren hoe we het beter kunnen doen als natuurfotografen. Ik weet dat het als natuurfotograaf moeilijk is om een balans te vinden tussen dichtbij genoeg komen voor een goede foto en een veilige afstand bewaren voor jezelf en de dieren in het wild.

Sinds ik me heb aangemeld bij Nature First, ben ik heel voorzichtig geweest in mijn fotografie om het gedrag van een dier niet te beïnvloeden en om alle regels en voorschriften over de juiste afstand te gehoorzamen. Ik kan de foto vaak van een veilige afstand maken, maar niet altijd de foto die ik wil. In deze situaties zet ik dieren in het wild nu op de eerste plaats en loop ik weg zonder het schot. Ik heb geleerd dat ik me veel beter over mezelf voel als ik dit doe dan de paar keer dat ik de grenzen heb verlegd van wat ik ken als slimme natuurfotografie. Er waren twee keer dat ik het gevoel had dat ik een beetje te ver ging om de foto te maken en ik geniet niet eens zo van de foto's omdat ik weet dat wat ik deed verkeerd was en het dier misschien een beetje lastig viel. Ik heb dieren in het wild nog nooit op een gevaarlijke manier benaderd en dit is echt belangrijk. Toch kan ik beter en ben daar nu de hele tijd mee bezig.

Laten we dus eens kijken naar de Nature First-principes en hoe we kunnen werken om ze toe te passen op natuurfotografie en betere pleitbezorgers te worden voor onze dieren in het wild:

GEEF VOORRANG AAN HET WELZIJN VAN DE NATUUR BOVEN FOTOGRAFIE

Dit principe is vrij eenvoudig als het om dieren in het wild gaat, maar het kan moeilijk zijn om het vol te houden als we verstrikt raken in het maken van de foto waarop we hopen. De natuur op de eerste plaats zetten, betekent altijd de natuur op de eerste plaats zetten. In nationale en staatsparken betekent dit dat de wettelijk vereiste afstand tot de dieren moet worden aangehouden. In gebieden met minder regels of in je eigen buurt, betekent het onderscheiden wat gepast is. Voor de vossen die ik in onze achtertuin fotografeer, houd ik in principe dezelfde afstand aan als in een nationaal park en zorg ik er ook voor dat mijn camera en positie nooit het gedrag van het dier beïnvloeden of veranderen. Dieren op de eerste plaats zetten betekent dat ze hun acties of het pad dat ze proberen in te slaan niet onderbreken. Het betekent ook het volgen van alle andere regels met betrekking tot dieren in het wild, zoals lichten op hen schijnen of hen toeroepen met dierengeluiden. Ik heb gemerkt dat ik altijd zo blij ben met mijn foto's als ik weet dat de dieren in het wild zich op geen enkele manier om mij bekommerden en dat ik me er niet mee bemoeide. Voor foto's waarbij dit niet mogelijk is, heb ik geleerd om gewoon te genieten van het kijken naar het dier in zijn leefgebied en misschien een telefoonvideo te maken om het moment vast te leggen zodat ik het later kan bekijken. Dit kan op een goede afstand worden gedaan als u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het maken van de foto.

INFORMEER JEZELF OVER DE PLAATSEN DIE JE FOTOGRAFEERT.

Dit is een heel belangrijke en gemakkelijke, vooral omdat de meeste dieren die we fotograferen zich in nationale parken bevinden. We kunnen ervoor zorgen dat we de regels en voorschriften van het park kennen voor de vereiste afstand tot dieren in het wild. Dit varieert in sommige parken, dus weet voordat je vertrekt. De toegestane afstanden variëren van het bekijken van een grizzlybeer tot ook een eland. In Yellowstone National Park moet u bijvoorbeeld 100 meter tussen u en grizzlyberen en wolven houden, maar slechts 25 meter tussen u en elanden. Leer ook alle andere regels, zoals het nooit benaderen of voeren van dieren in het wild, enz. Deze informatie is gemakkelijk te vinden op parkwebsites en kaarten wanneer u het park betreedt. In Smoky Mountains National Park moet je 50 meter afstand houden tussen jou en elanden en zwarte beren.

Let dus goed op want in onze parken gelden andere regels. Ik zou nog steeds heel voorzichtig zijn met de afstandsregels, want dieren in het wild bewegen snel en je kunt nog steeds in een gevaarlijke situatie terechtkomen. Een keer in Glacier waren we ruim 75 meter verwijderd van een eland en haar kalf. Toen kwam er een stier uit de wilgen en sloeg het vrouwtje met zijn voorpoten en joeg haar onmiddellijk over het ondiepe meer naar waar we zaten. We hadden minder dan 5 seconden om weg te komen en tussen de bomen voordat ze achter ons en om ons heen donderden. Die gekke ervaring heeft ons geleerd om voorzichtiger te zijn dan wat de parkregels suggereren. Een ander voorbeeld is het tegenkomen van een grizzlyzeug en twee welpen op een pad in Glacier. In plaats van verder te gaan toen ze 75 meter verderop waren, kozen we ervoor om langzaam achteruit te rijden en het pad voor vandaag te verlaten. Dus, het allerbelangrijkste, wees slim en dat begint met onderwijs.

DENK OVER DE MOGELIJKE IMPACT VAN JE HANDELINGEN

Onze acties zijn uiterst belangrijk bij het omgaan met dieren in het wild. Ons gedrag kan de dieren in het wild belemmeren om voor hun jongen te zorgen, hun jongen in de steek te laten en te paren. Er zijn ook tijden dat we de impact niet eens kennen, zoals Yellowstone-bizons in de winter. De eerste paar winters die ik in Yellowstone doorbracht, realiseerde ik me niet dat het aanrijden van een kudde bizons op de weg ervoor kan zorgen dat ze gaan rennen – terwijl ze al hun energie moeten sparen om te overleven. De laatste jaren stop ik als ik bizons tegenkom op de weg. Ik neem rustig de tijd en rijd de auto langzaam vooruit totdat de kudde van de weg raakt.

Hoewel veel mensen dit niet zullen doen, doen degenen onder ons die dieren in het wild fotograferen het omdat we van deze dieren houden. Ook als te veel mensen te dicht bij dieren komen of hen toegang tot voedsel geven, kunnen we onze kostbare dieren in het wild verliezen als ze te veel gewend raken aan mensen. We zien dit vooral bij zwarte en grizzlyberen die geëuthanaseerd worden als ze te veel met mensen omgaan en uiteindelijk enige agressie vertonen. We kunnen ons deel doen om voor onze dieren te zorgen en ze op een aantal vrij gemakkelijke manieren te beschermen. Als we te dicht bij een wild dier komen, kunnen we onszelf in gevaar brengen en niet alleen het dier, zoals we allemaal hebben gezien met bizons, elanden en toeristen in Yellowstone.

GEBRUIK DISCRETIE ALS U LOCATIES DEELT

Ik denk dat dit een van de gemakkelijkste manieren is om dieren in het wild te beschermen als we weer thuis zijn en onze foto's delen. Deel het nationale park waar je was of bent, deel het gebied met anderen in het algemeen, maar overweeg om niet precies te posten waar je de dieren in het wild hebt gezien. Stel je voor dat tien mensen naar een grizzlybeer keken en dan allemaal naar huis gingen en de exacte locatie plaatsten. De volgende dag zouden er honderden mensen naar deze beer kunnen zoeken en dat zou hem overweldigen. Dit is maar een suggestie, maar ik hou me eraan. Ik deel nog steeds het nationale park waar ik de foto nam, ik geef alleen geen details. Als iemand genoeg geeft om waar je het dier hebt gezien, kun je ze je een privébericht laten sturen en op die manier met ze delen als je dat wilt. Neem gewoon de tijd om te overwegen of het delen van locaties de moeite waard is of niet. Dit zal voor iedereen anders zijn.

KEN EN VOLG DE REGELS EN VOORSCHRIFTEN

Ik heb deze besproken onder jezelf te informeren over waar je dieren in het wild fotografeert. Ik wil nogmaals benadrukken dat het erg belangrijk is om alle regels en voorschriften te volgen. Ze zijn er om ons en de dieren in het wild te beschermen.

VOLG ALTIJD DE PRINCIPES LAAT GEEN SPOOR ACHTER EN STREVEN ER NAAR PLEKKEN BETER TE LATEN DAN JE ZE VOND

Als u niet bekend bent met de Leave No Trace-principes, leer er dan meer over. Ze geven ons allemaal geweldig advies om voor ons milieu te zorgen, of we nu fotografen, wandelaars, kampeerders, klimmers, enz. Zijn. Als natuurliefhebbers moeten we de richtlijnen volgen om niet door gevoelige habitats of plaatsen te wandelen waar we niet zouden moeten zijn , samen met het respecteren van dieren in het wild. U kunt de principes en meer vinden hier.

ACTIEF BEVORDEREN EN ONDERWIJS ANDEREN OVER DEZE PRINCIPES

Ik hou van dit principe omdat het altijd een doel van mij is om anderen te leren wat ik weet over onze wilde plekken en dieren in het wild. Mijn ouders hebben me mijn hele leven over al deze dingen geleerd en als ouder heb ik hetzelfde gedaan om onze kinderen liefde voor de natuur bij te brengen. Omdat ze hun hele leven over de natuur en dieren in het wild hebben geleerd, zijn de lessen gekomen met voorlichting over waarom het belangrijk is om onze wilde gebieden te beschermen en hoe ze kunnen deelnemen. Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten in onze parken en kennis te delen die ik heb over een bepaald dier. Eerlijk gezegd ben ik een beetje een natuurliefhebber en zit ik vol met veel informatie.

Als ik naar wolven en grizzlyberen kijk, deel ik altijd ons bereik met anderen, omdat ze dan vaak hun eerste wolf of beer kunnen zien. Ik krijg dan de kans om te delen wat ik weet over deze dieren en hoe we ze kunnen beschermen. Het is een gemakkelijke manier om een gesprek te beginnen en dan kan ik het verplaatsen naar een breder gesprek over de principes die ik in het algemeen volg met Nature First terwijl ik in de natuur ben. Probeer creatief te zijn op manieren waarop u deze principes deelt en anderen onderwijst. Ik zag onlangs een Facebook-bericht van het Great Smoky Mountains National Park waarin de term 'sociale afstand' werd gebruikt voor mensen met de wilde dieren in het park. Het was ook best vermakelijk in de huidige cultuur waarin we leven.

Deze tijd waarin we allemaal veel meer thuis zijn en niet zoveel natuurfoto's maken, is een goed moment om na te denken over onze toekomstige acties, onszelf meer te leren en vooruit te plannen voor wanneer we weer de natuur in kunnen. Als je vragen hebt of meer informatie wilt, kun je me gerust mailen op brynn@flatironsphotography.com.

nl_NLNederlands