Voorjaarsnieuwsbrief 2021

Laten we onze natuurlijke wereld vieren!

Anticiperen op "terugkeren naar normaal" blijft zich tegenwoordig een weg banen in onze gedachten en planning. We weten niet hoe het nieuwe 'normaal' eruit zal zien, maar het is gemakkelijk voor te stellen dat de natuur als gevolg van de pandemie een grotere rol in het leven van mensen zal blijven spelen. Sommigen van ons hebben altijd al een diepe band met de natuur gehad. Maar de natuur is het afgelopen jaar voor velen een nieuwe en essentiële ontsnapping geworden. De natuur bleef open, terwijl zoveel andere dingen dichtgingen. 
Er zijn nieuwe verbindingen met de natuur tot stand gebracht en we geloven dat die verbindingen zullen blijven bestaan. Het is dus hoog tijd om na te denken over de impact die dit zal hebben op de natuur. We zijn vereerd om samen te werken met EarthDay.org om de 51ste Dag van de Aarde en de 2de verjaardag van Nature First te vieren. Het thema van Earth Day 2021 is Restore Our Earth™. Omdat we allemaal reikhalzend uitkijken naar onze eigen terugkeer naar normaal, nodigen we u uit om samen met ons de Nature First-principes toe te passen, zodat ook de natuur altijd de kans krijgt om weer normaal te worden. 

Nature First werkt samen met EarthDay.org

a3c70331-3572-48a8-8bb6-8cf9f7c1ae71.png

In april is Nature First Photography verheugd om onze nieuwe samenwerking met EarthDay.org aan te kondigen, waarmee we zowel hun 51e verjaardag als onze eigen tweede verjaardag als organisatie vieren. In april 2019, na een jaar van organiseren en plannen, hebben we ervoor gekozen om Nature First Photography on Earth Day te lanceren omdat onze missie en principes zo nauw aansluiten bij de missie en waarden die meer dan 50 jaar geleden zijn vastgesteld door EarthDay.org.

EarthDay.org heeft sinds de oprichting in 1970 meer dan een miljard individuen en meer dan 75.000 partners in 190 landen over de hele wereld gemobiliseerd om gezamenlijk te werken aan het stimuleren van positieve actie voor onze planeet. om de milieubeweging wereldwijd te diversifiëren, op te leiden en te activeren, is EarthDay.org een ideale partner voor Nature First Photography.

Nature First is er trots op een partner te zijn van EarthDay.org voor de internationale viering van onze planeet dit jaar, en om onze eigen inspanningen en missie voort te zetten in het beschermen en behouden van de natuurlijke en wilde plekken van de wereld.

Als u nog geen lid bent, nodigen wij u uit om lid te worden van beide organisaties om onze gezamenlijke inspanningen om de gekoesterde en bedreigde plekken van de aarde te beschermen, te versterken.

Nieuws van Nature First

Er gebeurt altijd veel bij Nature First. Vanwege de pandemie heeft veel van ons werk achter de schermen plaatsgevonden, terwijl we een structuur bouwen met een wereldwijd bereik die de zaak van verantwoorde natuurfotografie tot ver in de toekomst kan helpen bevorderen. Nu de pandemie hopelijk zijn greep op de wereld begint los te laten, willen we graag actiever zijn om de Nature First-ethos te promoten op conferenties, fotofestivals, lokale fotoclubs en overal waar fotografen samenkomen. Aangezien we er nog niet helemaal zijn, zijn onze Regional Advocates druk bezig met het voorbereiden van hun lokale plannen voor wanneer we 'opengaan'. 

Het personeel heeft gewerkt aan het bouwen van de organisatorische fundamenten om onze wereldwijde activiteiten te ondersteunen. Zoals u later in deze nieuwsbrief zult lezen, lanceren we fondsenwervingsinitiatieven om financiële steun te bieden aan Nature First-programma's. We hebben onlangs een Donating Member-programma gelanceerd waarmee individuen kunnen bijdragen aan Nature First, en we bereiden ons voor op de lancering van een goed doordacht bedrijfssponsorprogramma voor organisaties die Nature First financieel willen ondersteunen. 

De sleutel tot een snelgroeiende organisatie is communicatie, en we hebben ons communicatieteam, dat nu wordt geleid door Kristel Schneider, enorm uitgebreid. 

Als onderdeel van die groep hebben we een groeiend team van schrijvers onder leiding van Jennifer Renwick en een zeer actief social media-team onder leiding van Brynn Schmidt en onze Partnership-programmaleider, Matthew Ross. We zijn van plan om ook een videoteam toe te voegen als onderdeel van deze inspanning. 

Kristel speelde een belangrijke rol bij het opzetten van ons snelgroeiende advocatenprogramma. Terwijl ze deze nieuwe rol op zich neemt, zijn we op zoek gegaan naar de vervanger van Kristel terwijl we doorgaan met het bouwen van een steeds sterker Advocate-programma. We zijn enthousiast over de structuur die we opzetten om voortdurende groei mogelijk te maken en om de pleitbezorgers en de lokale teamleden de steun te geven die ze nodig hebben om de Nature First-boodschap effectief te promoten in hun regio's en landen. 

Er is nog veel meer in de maak bij Nature First, waaronder inspanningen om samen te werken met grotere bedrijven, een ledenlijst en een speciaal ledengedeelte van de website te ontwikkelen, NF regionale fotogidsen te ontwikkelen en meer. Meer dan 40 vrijwilligers geven hun tijd om onze missie vooruit te helpen en we zijn dankbaar voor hun gulle inzet! 

Ondersteuning van Nature First

Slechts een paar jaar geleden was Nature First slechts een idee dat werd besproken door een paar fotografen die de groeiende negatieve impact begonnen te zien die natuurfotografie had op de natuurlijke wereld. We spraken erover in cafés, tijdens vakanties en buiten in het veld, en vroegen ons af of het misschien mogelijk zou zijn om daadwerkelijk iets te doen om het tij te keren. Vandaag de dag is Nature First uitgegroeid tot een geregistreerde organisatie met meer dan 3.700 leden in 67 landen en een gerespecteerde stem in de wereldwijde natuurfotografiegemeenschap. Ons groeiende lidmaatschap weerspiegelt een bevestiging van de Nature First-principes en de waarde van onze inspanningen.  

Toch hebben we in veel opzichten het gevoel dat we net beginnen. We hebben zoveel gedaan met zo weinig, mogelijk gemaakt door een klein maar krachtig team van vrijwilligers over de hele wereld. Nu is het tijd om naar voren te leunen, onze inspanningen op te schalen en de doelen te bereiken waarvoor Nature First is opgericht.  

Zoals elke zinvolle organisatie komt er een tijd dat extra personeel en financiering nodig zijn om de missie uit te voeren. Nature First heeft nu dat punt bereikt.  

Tot op heden zijn alle kosten gedekt door de persoonlijke giften van de stichtende leden en enkele vrijwilligers. Aangezien Nature First de komende jaren werkt aan het vergroten van onze invloed, het ondersteunen van internationale berichtencampagnes en het vervullen van onze missie, zullen de kosten meer worden dan door slechts een paar individuen kunnen worden gedekt.

Hoe kan ik je helpen?

Voor individuen, als je gelooft in onze missie en wilt helpen, hopen we dat je geïnspireerd zult worden om een persoonlijke donatie te doen aan Nature First. Zelfs een kleine donatie helpt – als genoeg mensen een klein beetje geven, zal dat een groot verschil maken in de ondersteuning van ons werk. U kunt een eenmalige of terugkerende donatie doen en meer te weten komen over hoe uw bijdrage zal worden gebruikt, op de bijdrage pagina van onze Nature First-website.

Voor bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van Nature First, neem contact met ons op om onze Vennootschap en bedrijfssponsorprogramma's.

Eerste fotowedstrijd die de Nature First-principes promoot in hun indieningsvereisten 

We blijven de Nature First-principes zien verspreiden door de wereldfotogemeenschap. Een voorbeeld is de Prijzen voor natuurlijke landschapsfotografie, een nieuwe wedstrijd die NF-principes promoot. We zouden graag zien dat meer wedstrijden en organisaties dit geweldige voorbeeld volgen. 

Grote respons op onze verzoeken, bedankt!

In onze nieuwsbrief van januari hebben we mensen die van schrijven houden gevraagd om ons nieuwe schrijfteam te komen versterken. We kregen een geweldige respons en dit team groeit nu met enthousiaste schrijvers en interviewers. We kunnen nog een paar vrijwilligers gebruiken, zodat onze artikelen en interviews ook tijdens de vakantieperiodes en drukke tijdschema's over de hele wereld kunnen doorgaan. 

 Ten tweede hebben we je gevraagd om je creatieve ideeën voor Nature First Slogan in te dienen. Bedankt allemaal voor de slogan-ideeën die jullie hebben ingediend. We hebben 25 verschillende suggesties van u ontvangen, evenals tal van suggesties van onze medewerkers en advocaten. We hebben nog steeds niet de juiste gevonden en daarom houden we onze enquête open. Dien uw suggesties in, een korte, eenvoudige en gedenkwaardige regel die mensen kan helpen onthouden en uitleggen wat onze organisatie anders maakt, via deze koppeling . Ergens deze zomer hopen we te beslissen naar wie we het geschenk van $200 sturen om je te bedanken, of als je suggestie ons inspireert om de slogan te vormen, sturen we je een prachtig fotoboek met harde kaft. 

Nogmaals bedankt allemaal voor het deel uitmaken van deze beweging om de rol van fotografen als beschermers en ambassadeurs voor onze natuurlijke wereld te herstellen. 

Kristel Schneider, communicatieteam, Nature First

Foto's bijgedragen door: Katarzyna Gubrynowicz ( Cottongras ), Katarzyna Gubrynowics ( Krokussen ), Renate van der Bloom ( Papegaaiduikers ), Kristel Schneider ( intiem beukenlandschap ).

Als u uw afbeelding in een van onze aankomende nieuwsbrieven wilt zien, stuur dan een bestand met lage resolutie naar info@naturefirst.org met een zin die ons toestemming geeft om deze afbeelding te gebruiken voor Nature First-communicatie. We voegen altijd een vermelding toe aan uw foto.

nl_NLNederlands