Maak kennis met Phill Monson: een inspirerende rentmeester en beste vriend van onze openbare gronden


Deze maand op Nature First is het onderwerp dat we belichten 'Lead By Example'. Dit onderwerp sluit aan bij een van de principes van Nature First: Promoot actief en informeer anderen over deze principes.'Toen ik aan anderen dacht die inspireren en opvoeden, dacht ik meteen aan Phill Monson uit Utah, wiens onvermoeibare werk om anderen op te leiden en ons land schoon te maken zeer motiverend was. Hij heeft niet alleen anderen geïnspireerd om in zijn voetsporen te treden, maar zijn positiviteit geeft een geweldige boodschap af dat we allemaal beïnvloeders kunnen zijn voor positieve verandering. Ik wilde Phill interviewen om wat meer over hem te weten te komen en waarom hij anderen wilde opleiden en inspireren om goede rentmeesters van ons land te worden.

Phill, bedankt dat je vandaag de tijd hebt genomen om met ons te praten! Ik weet dat ik voor anderen en mezelf spreek als ik zeg dat je de afgelopen jaren erg inspirerend bent geweest om te volgen, en bedankt voor alles wat je doet om bewustzijn te creëren voor de problemen waarmee onze openbare gronden en wildernis worden geconfronteerd en voor het feit dat je een geweldige rentmeester bent naar deze plekken.  

We beginnen eerst met je achtergrond. Kun je iets over jezelf vertellen en hoe je met fotografie bent begonnen?

Heel erg bedankt voor de mogelijkheid om te chatten! Nature First is zo'n belangrijke coalitie en onderneming, en ik ben dankbaar dat ik er deel van uitmaak. 

Wat mezelf betreft, ik denk graag dat ik een vrij eenvoudige man ben die gewoon probeert te doen wat ik kan om mensen bewust te maken van problemen waarmee we in de buitenlucht worden geconfronteerd. Ik ben opgegroeid in Idaho, Oregon en Utah, allemaal staten met veel buitenactiviteiten, en had Leave No Trace en rentmeesterschapsprincipes me op jonge leeftijd bijgebracht. Ik beschouw Utah als mijn thuis en ben zo dankbaar dat ik in zo'n prachtige staat woon dat je gemakkelijk binnen een paar uur in de alpine tot woestijnachtige omgevingen kunt zijn. Mijn vrouw en ik hebben twee geweldige kinderen en we houden er allemaal van om zoveel mogelijk buiten te zijn. 

 Wat fotografie betreft, na onze studie besloten mijn vrouw en ik een feestelijke reis naar Europa te maken, dus we hadden natuurlijk een "goede" camera nodig om onze reizen vast te leggen. Ik pakte een Canon Rebel en vond het meteen een lonende ervaring om beelden te maken. Ik vond fotografie ook een geweldig excuus om meer tijd in de natuur door te brengen om onze ongelooflijke openbare gebieden te documenteren.

Naarmate mijn fotografie is geëvolueerd, is ook mijn kijk erop geëvolueerd - ik zie fotografie niet als het einddoel. Fotografie is tegenwoordig meer een nice to have dan een must to have. Ik weet dat het misschien raar klinkt, maar ik beschouw mezelf niet als een fotograaf, eerder als een persoon die af en toe foto's maakt terwijl ik contact maak met de natuur. Mijn mantra van de afgelopen jaren was "Nature First, Photography Second". 

Inmiddels zijn we allemaal bekend met de negatieve gevolgen die sommige berichten op sociale media kunnen hebben voor het milieu. Aangezien het thema van deze maand hier bij Nature First 'het goede voorbeeld geven' is, kun je wat inzicht geven in hoe influencers en anderen die van de natuur genieten, kunnen helpen bewustzijn (en een positieve invloed) te creëren om anderen in onze wildernisgebieden te onderwijzen?

Ik heb hier veel over te zeggen, dus hopelijk is het allemaal logisch! We zien nu allemaal het negatieve gebeuren met een toename van zwerfvuil, vandalisme, illegale activiteiten, enz. Het kan moeilijk zijn om je te concentreren op het positieve met alles wat er gaande is, vooral nu regeringen niet noodzakelijkerwijs helpen met het verminderen van monumenten of het opruimen van oude gebouwen. -groei bossen. Het voelt soms erg overweldigend. Toch is het belangrijker dan ooit (vooral voor mijn mentale gezondheid) om aan het positieve te werken en onderwijs te gebruiken om met deze problemen te helpen. 

“...we zijn influencers op onze eigen manier, of we het nu leuk vinden of niet. — Phil Monson
Ik denk dat we allemaal moeten begrijpen dat we op onze eigen manier influencers zijn, of we dat nu leuk vinden of niet. Of je nu één of een miljoen volgers hebt, de mensen die je volgen waarderen je berichten, gedachten en acties, dus het is belangrijker dan ooit om het goede voorbeeld te geven. Het goede voorbeeld geven is wat echte invloed is. Ik kan mensen niet prediken om afval op te ruimen als ik zelf niet regelmatig afval opraap. Ik kan buitenethiek niet promoten als ik niet doe wat ik predik. Ik sta volledig achter het concept dat elke vorm van verandering bij onszelf begint, en door het werk te doen, zal het vanzelf anderen inspireren.

Als het gaat om het helpen van onze openbare gronden, denken velen dat dat geld betekent. Hoewel geld natuurlijk nuttig is, zijn er zoveel manieren om te helpen, zoals het opruimen van zwerfvuil, vrijwilligerswerk voor herstel, het aanmoedigen van afspraken met overheidsfunctionarissen, je stem gebruiken voor onderwijs, enz. Een favoriete quote van mij van Jane Goodall is: "Wat je doet, maakt een verschil, en je moet beslissen wat voor verschil je wilt maken."  

In wezen moeten we elk platform dat we hebben om voorgoed te beïnvloeden gebruiken.

Ik zal hieraan toevoegen, met betrekking tot het positief beïnvloeden, dat ik drastisch van richting ben veranderd op het gebied van onderwijs en hoe ik dingen benader. Ik geef helaas toe dat ik al vroeg in de val liep van de maffia-mentaliteit en gerechtigheid riep. Ik heb vrij snel geleerd dat een eikel zijn het gesprek niet ver brengt als het gaat om het uitspreken van mensen. Voor mijn geestelijke gezondheid en de geestelijke gezondheid van anderen vind ik gewoon niet dat dit de juiste manier is om dingen aan te pakken, hoewel ik begrijp dat anderen van mening verschillen. Het is een heel moeilijke balans, en ik probeer een aantal regels voor mezelf te volgen wanneer ik me bezighoud met slecht of illegaal gedrag online, zoals het sturen van een beleefde, educatieve DM - misschien wist de persoon het echt niet. Als ik iets echt illegaals zie, stuur ik het rechtstreeks naar @special_agentNPS, die de mogelijkheid heeft om met die dingen om te gaan. Een ander idee is dat voor elk slecht ding dat we in openbare gronden zien, we het betere voorbeeld kunnen zijn met wat we posten.

Mijn doel is om gedrag versus het individu uit te roepen, en ik probeer dat in het onderwijs te verwerken. Een van de redenen waarom ik zo dol ben op Nature First, is dat het precies dat doet: de juiste principes aanleren en mensen een keuze laten maken om beter te zijn voor het buitenleven. Ik probeer meestal een "vier E" -benadering te volgen om educatief, boeiend, onderhoudend en gemakkelijk deelbaar te zijn. Deze benadering is om enkele humoristische, ironische berichten te plaatsen die zich richten op het corrigeren van gedrag en meer op een "wees niet DIE kerel"-proces waarvan ik denk dat het beter is ontvangen.

Je hebt onlangs aan een kinderboek gewerkt. Hoewel de focus meestal ligt op interactie tussen volwassenen in de natuur, heb je een andere aanpak gekozen en je gericht op een leuke draai om kinderen te onderwijzen. Hoe is dat ontvangen?

Toen ik opgroeide, had ik veel positieve voorbeelden, zoals Woodsy Owl, Captain Planet, enzovoort, die probeerden kinderen te bereiken en rentmeesterschap te leren. Helaas zien we daar niet veel meer van. Toen ik zag dat zwerfafval een steeds groter probleem werd, begon ik na te denken over waar echte verandering mogelijk zou zijn, en dat was bij kinderen en de volgende generatie buitenliefhebbers. Als we op de een of andere manier kinderen kunnen bereiken en ze kunnen leren dat 1) zwerfafval verkeerd is en 2) dat als je zwerfvuil ziet, je het kunt opruimen, dan heb ik enige hoop voor de toekomstige generatie. Een groot deel van dat denkproces was de reden voor het uitvinden van de persona Nigel the Litter Hunter. Ik wilde iets doen dat leuk was (nou ja, voor mij in ieder geval, haha) voor volwassenen, maar een voorbeeld zijn voor kinderen. Dit idee werd voor mij versterkt toen verschillende mensen contact opnamen en zeiden dat ze naar Nigel met hun kinderen kijken, en het motiveerde hen om zwerfvuil op te ruimen. Zulke notities betekenen de wereld voor mij en helpen me om door te gaan met deze zoektocht. Met dat alles in gedachten begon ik na te denken over andere manieren om kinderen les te geven en voelde dat een kinderboek de volgende logische stap was.

“... iedereen, vooral kinderen, kan een verschil maken voor onze wilde plekken. — Phil Monson
Omdat ik niets wist over het vinden van een uitgever of iets over het proces van het maken van boeken, begon ik een ruwe schets uit te werken van het verhaal van een man die naar zijn favoriete camping gaat, maar vindt dat het bedekt is met afval. Het verhaal volgt hoe hij leert het beter achter te laten en hoe iedereen een held voor de natuur kan zijn. Ik wilde er specifiek op wijzen dat iedereen, vooral kinderen, een verschil kan maken voor onze wilde plekken. Ik nam contact op met mijn goede vriend Alex, die een geweldige illustrator is, om te zien of hij me wilde helpen, en gelukkig stemde hij toe! We schreven het verhaal, maakten alle illustraties en plaatsten het vervolgens op Kickstarter, waar we ongelooflijk veel steun kregen en het project financierden. 

Op dit moment hebben we verschillende exemplaren gedoneerd aan lokale bibliotheken en hebben we het virtueel kunnen lezen aan verschillende buitengroepen en openbare landorganisaties. We hopen uiteindelijk nog een keer in de serie te doen over vandalisme en algemeen bewustzijn buitenshuis.

U woont in een staat waar nationale parken en wildernisgebieden bijzonder hard zijn getroffen door zwerfvuil, schade en graffiti. Ik weet dat het een overweldigende zware strijd kan lijken om iets positiefs te veranderen, maar kun je een ervaring delen waarin je opleiding en het goede voorbeeld geven een positief resultaat hebben gehad?

Het goede zoeken en vinden is tegenwoordig essentieel, vooral met hoeveel negativiteit er constant in ons gezicht is. Ik zal een paar dingen delen die zijn gebeurd sinds we ons hebben gericht op een sterkere nadruk op rentmeesterschap:

Een van de meest ongelooflijke momenten voor mij was toen ik mijn eerste groepsopruimactie aankondigde en er daadwerkelijk mensen kwamen opdagen! Mensen met een druk leven namen de tijd om samen met mij een kloof schoon te maken die dringend hulp nodig had - we verwijderden meer dan 30 grote zakken afval van 40 gallon. Het was een geweldig moment en je voelde de positiviteit en vreugde onder ons. Een vrijwilliger merkte op: "De kloof zou vannacht gemakkelijker moeten rusten." Is dat niet diepgaand? 

PhillMonsonPhoto#1.jpg

Ik heb verschillende aantekeningen gehad van mensen die zeiden dat ze gemotiveerd waren om zwerfvuil op te ruimen in hun woonplaats of parken of dat ze anders dachten over wat ze posten of dat ze zich meer op educatie richtten bij het gebruik van sociale media.

Sommige van mijn educatieve berichten zijn een beetje viraal gegaan, en 99.9% van de reacties is zeer ondersteunend en positief. Veel daarvan zijn dingen als "Ik had geen idee dat dit een probleem was, nu weet ik het!" of “Ik heb dat in het verleden gedaan. Nu ik beter weet, doe ik dat niet.” Voor mij is dat een enorm succes en waar ik voor ga - opvoeden door gedrag onder de aandacht te brengen en anderen helpen een keuze te maken om de natuur boven zichzelf te stellen. 

Wat mij betreft, is er persoonlijk veel positieve verandering geweest. Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in alles in het leven en hoe stressvol dingen kunnen zijn. Ik heb gemerkt dat door dienstbaarheid aan de natuur te verlenen, mijn houding en algemene kijk op dingen bijna onmiddellijk beter worden als ik me concentreer op dienstbaarheid versus mezelf. Een citaat van Rabindranath Tagor waar ik dol op ben, is: "Ik sliep en droomde dat het leven een vreugde was. Ik werd wakker en zag dat het leven dienst was. Ik handelde, en zie; bediening was een feest.”

Begrijp me niet verkeerd, er zijn momenteel enorme uitdagingen voor openbare gronden, maar ik hoop dat we een nieuwe trend kunnen zien om rentmeesterschap en respect voor deze plaatsen cool te maken.

Wat hoop je voor de toekomst van Nature First en wat zou je in de toekomst willen zien?

Ik denk dat Nature First al fantastisch werk levert door de principes te promoten en fotografen zover te krijgen deze ideeën over te nemen en betere keuzes te maken. Ik heb de neiging om in bredere, grotere termen te denken, en ik denk dat de Nature First-principes van toepassing kunnen zijn op zoveel meer dan alleen 'fotografen'. Ik denk dat op dit moment iedereen een fotograaf is met zijn mobiele telefoon, ook al zien ze zichzelf niet als zodanig. We zien ook de opkomst van "makers van inhoud", dus het zou geweldig zijn als Nature First meer een gedragscode zou zijn voor iedereen die van het buitenleven houdt.

Een ander idee is een Nature First voor merken. Zovelen werken momenteel samen met influencers om productfoto's te maken die deze principes niet volgen, dus het zou geweldig zijn als er een reeks richtlijnen zou zijn voor merken om mee aan boord te zijn wanneer ze met influencers werken en die beloven beter te zijn bij het respecteren van regels in openbare gronden en het milieu in het algemeen. Iets als "We zijn een Nature First-gecertificeerd merk", waarmee mensen weten dat ze zich houden aan betere normen/idealen bij het promoten van hun producten en met wie ze samenwerken.

Stap voor stap, denk ik. Het werk op dit moment is zo belangrijk en zo nodig. Het is geweldig om de coalitie te zien groeien en te zien werken om de norm te zijn waaraan fotografen zichzelf houden.

Wanneer er zich in deze uitdagende tijden problemen voordoen en de natuur niet altijd prioriteit heeft, is Phill echt een stem voor onze wildernis. We moeten allemaal deze stem zijn voor onze wilde plaatsen en helpen op welke manier dan ook. Door zijn inspirerende inspanningen is het veilig om te zeggen dat Phill een topbeheerder en stem is voor onze openbare gronden en wildernis. Deze plaatsen hebben het geluk dat Phill niet alleen op patrouille is, maar we hebben ook geluk met zijn voortdurende positieve instelling om het goede voorbeeld te geven en anderen in staat te stellen hetzelfde te doen. Vergeet niet dat er een dorp voor nodig is, dus hoe meer positieve impact we kunnen hebben door het goede voorbeeld te geven, hoe beter onze wildernis zal zijn. Het lijkt soms een onmogelijke taak, maar net als Phill, doe het stap voor stap of stuk afval per keer, en we zullen allemaal anderen blijven inspireren en vaart krijgen in het beschermen van onze natuurlijke en mooie plekken. 

Dank aan Phill Monson voor het nemen van de tijd om vandaag met ons te praten! Om meer van Phill's werk te zien en wat hij van plan is, kun je hem bezoeken op Instagram: 

@philmonson @avontuurverantwoord

1TP6Leiddoorvoorbeeld

nl_NLNederlands